Zelfinzicht is essentieel om toekomstbepalende studie- en loopbaankeuzes te kunnen maken. Het vormt de basis voor talentontwikkeling. Elke studie vraagt om specifieke gedragseigenschappen en talenten. Het gedragsprofiel is van invloed op de kans van slagen voor een bepaalde opleiding en het welzijn van diegene in een toekomstige functie. Begeleiding wordt persoonlijker en effectiever en het advies krijgt een objectieve basis.

De SPA is naast studiekeuze ook goed in te zetten om profiel keuze makkelijker te maken. Vanuit de SPA kun je kiezen uit Studie Keuze Richtlijnen (SKR) op MBO, HBO en WO niveau. Het persoonlijk terugkoppelen en uitleggen van de SPA en SKR levert een top 5 van studies op waarvan wij weten dat deze erg goed passen bij de talenten van de student. De SPA is een instrument van Thomas Eduction, een onderdeel van Thomas International. Ik heb de licentie om met dit instrument te mogen werken.

‘De SPA heeft mij veel inzicht gegeven in opleidingen die goed bij mij passen’ De terugkoppeling was erg prettig en ik kan gelijk aan de slag met de opleidingen die er voor mij uit springen!’

Daniƫl